Over Hillmee

“voorliefde voor de Engelse taal”

TOPS is ontstaan toen een unieke kans zich voordeed; opdrachtgevers die toevallig op zoek waren naar een nieuwe Engelse vertaler. Contacten die hen vervolgens doorverwezen naar mij, vanwege de fijne ervaringen in kwaliteit en contact.

Een jaar nadat ik TOPS heb opgericht, naast mijn 36- urige werkweek bij een gerenommeerde bloemenexporteur en het runnen van een jong gezin, is TOPS dusdanig gegroeid dat ik heb besloten om van vertalen mijn fulltimebaan te maken. Want wat is er leuker dan van je hobby je werk te maken?

Al zolang ik mij kan herinneren, heb ik een voorliefde voor de Engelse taal. In mijn jeugd was Cartoon Network nog niet nagesynchroniseerd en stonden 21 Jump Street, Blossom, Full House, MacGyver, Airwolf, Bay Watch en Knight Rider bovenaan mijn tv-lijst. Tsja… ik bracht misschien iets te veel tijd door voor de buis, maar het heeft wel de basis gelegd voor mijn Engelse kennis van nu!

Ik ben Hillmee Shek van TOPS, aangenaam!

Hillmee heeft na het behalen van haar vwo-diploma aan het ISW, HBO Trade Management gericht op Azië aan HES Rotterdam gestudeerd. Ze heeft drie maanden Mandarijn Chinees gestudeerd in Shanghai en een afstudeeropdracht voor een Westlands AGF exportbedrijf in Beijing mogen verrichten. Daarna heeft zij jarenlang salessupport- en verkoopervaring opgedaan op de UK/IE/US verkoopafdeling van een vooraanstaand exportbedrijf in bloemen, planten en accessoires.

Leuk weetje: Hillmee heeft in 2013 haar opleiding bij de Wijnacademie succesvol afgerond en mag zich tot 2023 Register Vinoloog noemen. Cheers!

Share this:

Facebook Twitter Google Plus