Vertalingen en Teksten

Vertalen van Nederlands naar Engels

Bij TOPS kan je terecht voor meerdere soorten Engelse vertalingen en teksten. Met de snelle digitale ontwikkelingen in de sierteeltbranche de afgelopen jaren, is er een groeiende behoefte aan teksten voor een internationaal publiek. Maar wie is dat internationale publiek eigenlijk? Is een letterlijke vertaling wel wervend genoeg? En wist je dat er verschil is tussen Brits en Amerikaans Engels in spelling en taalgebruik?

Websites

TOPS heeft uitgebreide ervaring in het vertalen van Nederlandse websites naar het Engels. Jouw website weerspiegelt jouw bedrijf en visie en is de belangrijkste tool om door potentiële klanten gevonden te worden. Het is dus belangrijk dat de informatie niet alleen juist wordt vertaald, maar ook zo dat het in het Engels nog steeds een lopend verhaal is én de juiste doelgroep aanspreekt. Neem contact op.

Nieuwsbrieven en artikelen

Misschien heb jij je website al op poten, maar ben je op zoek naar iemand die frequente artikelen of nieuwsbrieven naar het Engels kan vertalen. Iemand die het taalgebruik op de lezers aansluit en overweg kan met vaktermen.

Magazines en promotiemateriaal

Naast alle online activiteiten is het belangrijk om in print aanwezig te zijn. Uit ervaring blijkt dat daar nog steeds veel waarde aan wordt gehecht. Denk aan mooie productfolders, magazines of glossy’s die met meerdere partijen worden samengesteld, flyers en ander promotiemateriaal voor op beurzen. Bij TOPS klop je aan voor een Engels alternatief voor je Nederlandse slogan, magazinetaalgebruik dat gebruikelijk is onder consumenten en meer. Ik denk graag met je mee over de juiste ‘tone of voice’!

Gebruiksaanwijzingen en care guides

Niet geheel onbelangrijk! Of het nu om technische apparatuur gaat die wordt verhuurd aan klanten of nieuwe producten die gelanceerd worden, eindgebruikers vinden het fijn om precies te weten wat ze moeten doen. Een standaard Engelse gebruiksaanwijzing volgens de norm of één met een knipoog om de aandacht te vestigen op jouw nieuwste product… TOPS realiseert het. De keus is aan jou!

Zakelijke teksten

Wellicht is jouw tekst alleen bedoeld voor intern gebruik. Een document over de resultaten van het afgelopen jaar dat geschreven is door de CEO en gericht is aan het (internationale) personeel. Vinden er binnenkort belangrijke veranderingen plaats en wil je jouw klanten hiervan op een correcte manier op de hoogte brengen. Of moet het draaiboek van  een groot evenement gelezen worden door meerdere nationaliteiten. In dit soort teksten is het correct weergeven van de inhoud essentieel en hip taalgebruik minder van belang.